Bomen snoeien

Bomen snoeien, bomen vellen, bomen verzorgen… één van de werken in uw tuin die wel eens over het hoofd gezien worden. Bomen snoeien is niet alleen belangrijk om uw bomen te verzorgen, maar ze zorgen ook voor een mooiere bloei en groei. Ben je op zoek naar een hovenier die je bomen kan snoeien?

Start gratis offerteaanvraag!

Door deze gratis offerte aan te vragen krijg je verschillende aanbiedingen bij jou uit de buurt. Ook kan je tot wel 40% op de kosten besparen wanneer je gebruik maakt van de offertes.

Op deze pagina haken we in op wat er bij bomen snoeien hoort, hoe het te werk gaat, wanneer het mogelijk is en wat het allemaal kost. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over het snoeien van bomen!

Wat hoort allemaal bij bomen snoeien?

Op boom-niveau zijn er diverse mogelijkheden die een iets voor jou kunnen betekenen:

  • snoeien van bomen
  • verwijderen van gevaarlijke takken
  • verwijderen van zieke en/of dode takken
  • vellen/kappen van bomen (grote en kleine bomen)
  • uitgraven van boomstronken
Bij het snoeien van bomen hoort natuurlijk ook gereedschap, maar wat voor gereedschap is dit dan? Er zijn 3 soorten gereedschap die hoofdzakelijk gebruikt worden bij het bomen snoeien.

Dit zijn:

  • Takkenschaar: met een takkenschaar kan je gemakkelijk veel takken snoeien. Een takkenschaar is een grotere versie van een snoeischaar en door de lange handvaten kan je hoog in de boom snoeien.
  • Takkenzaag: een takkenzaag wordt ook wel een snoeizaag genoemd. Met een takkenzaag kan je takken snoeien die te dik zijn om met een takkenschaar te snoeien.
  • Kettingzaag: de kettingzaag gebruik je als er veel takken moeten worden gesnoeid of als er een hele boom moet worden gesnoeid.

Wanneer kan je bomen snoeien?

Verschillende soorten bomen moeten tijdens verschillende periodes gesnoeid worden. Als je bomen in de verkeerde periode snoeit kan dit slechte gevolgen hebben voor de bomen. Zo kan een boom te veel sap verliezen of beginnen af te sterven wanneer het in de verkeerde periode gesnoeid wordt.

Knotbomen zijn bijvoorbeeld bomen die je het beste kan snoeien wanneer het vriest, dus in de winterperiode. En ABC bomen kan je juist beter in de zomerperiode snoeien. Hieronder vindt je een tabel met verschillende snoeitijden van bomen.

Type boom

Snoeitijd

Knotbomen

Van november tot en met februari (winterperiode)

Leibomen

Van maart tot en met mei (lenteperiode)

Fruitbomen

Van maart tot en met mei (lenteperiode)

ABC bomen

Van juni tot en met oktober (zomerperiode)

Wat kost bomen snoeien?

De kosten van het snoeien van bomen kunnen erg verschillen. Er zijn veel onderdelen die invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Zo zal het uurloon per tuinman of hovenier verschillen. Daarnaast maakt het uit om wat voor klus het precies gaat. Wil je een aantal takken uit de boom of juist de hele boom weg hebben.

De kosten van bomen snoeien zijn als volgt:

Inhuren tuinman/hovenier

Prijs inclusief btw

Boom snoeien

 € 30 tot € 40 per uur

Boom laten kappen

 € 200 tot € 320 per boom

 

Besparen op bomen snoeien? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij ook graag je bomen laten snoeien? Vraag gratis offertes aan en ontvang snel verschillende offertes en kies de beste voor jou eruit. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.