Grondwerken

Grondwerken vormen de basis voor alle bouwprojecten. Je kan namelijk niet gaan bouwen als de grond er niet geschikt voor is. Het is dus de voorbereiding voor de bouw. Ben je opzoek naar een hovenier die voor jou het grondwerk kan doen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door deze gratis offerte aan te vragen ontvang je verschillende aanbiedingen van hoveniers uit jouw regio. Daarnaast kan je tot wel 40% besparen op de totaalprijs als je gebruik maakt van de offerte.

Op deze pagina leggen we uit wat grondwerken zijn, wat voor taken daarbij horen en welke kosten grondwerken met zich mee brengt. Wil je meer weten over grondwerken? Lees dan snel verder!

Wat zijn grondwerken?

Simpel gezegd zorgt een grondwerker voor alles wat nodig is om een goede ondergrond te krijgen voor het bouwproject. Hierbij hoort het ontgraven, het verzetten, het leveren en het aanbrengen van grond, grind en zand. Daarnaast val het aanbrengen van de fundering hier ook nog onder.

Er zijn 2 belangrijke onderdelen bij grondwerken waar je goed rekening mee moet houden. Dit zijn droogzuiging en drainage. Bouwprojecten mogen alleen uitgevoerd worden als het grondwaterpeil onder een bepaald niveau zit. Als dit niveau dus te hoog is kan droogzuiging helpen om dit omlaag te brengen.

Drainage is de oplossing als er gewerkt wordt op grond die weinig water doorlaat. Dit kan zijn op een hellend terrein of met kleigrond.

Wat voor taken heeft een grondwerker?

Een grondwerker heeft veel verschillende taken. Dat komt omdat er ook veel onder grondwerken valt.

Hieronder is een lijst van verschillende taken die een grondwerker kan hebben:

  • Het uitgraven van grond voor een bouwproject
  • Het aan- en afvoeren van de grond
  • Het bedrijfsterrein inrichten
  • De tuin of bestrating aanleggen
  • De grond waar op gewerkt gaat worden egaal maken
  • Het draineren van de grond
  • Een zandbed aanleggen voor de bestrating

Dit zijn de taken die door de meeste grondwerkers worden uitgevoerd. Er kunnen meer of minder taken zijn verschillend per grondwerker.

Wat zijn de kosten van grondwerken?

De kosten van grondwerken kunnen erg verschillen op basis van wat voor werkzaamheden er uitgevoerd moeten worden. Zo kost het uitgraven van een fundering zo’n €30,- per m3 en het uitgraven van een kelder €20,- per m3.

Kosten grondwerken

Onderdeel

Prijs

Het uitgraven van de fundering

€30,- per m3

Het uitgraven van een kelder

€20,- per m3

Het uitgraven van een zwembad

€20,- per m3

Het uitgraven van een vijver

€20,- per m3

De grond afgraven

€6,- per m2

Het terrein nivelleren

€2,50 per m2

Het plaatsen van keerwanden

€250,- per lm

Het afvoeren van de grond

€30,- per ton

*Deze prijzen zijn gemiddeld en kunnen afwijken van de reële prijzen. De btw is bij deze prijzen meegerekend.

Besparen op grondwerken? Vergelijk gratis offertes!

Is het bij jou tijd om grondwerken te laten verrichten? Vraag gratis offertes aan en ontvang snel verschillende offertes en kies de beste voor jou eruit. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.