Tuinhuizen

Een tuinhuis is tegenwoordig niet alleen maar een simpele opslagplaats voor al je tuinapparatuur. Een tuinhuis is veel meer dan een opslagplaats. Je kan er bijvoorbeeld een zitplaats van maken met een houtkachel en bar. De mogelijkheden zijn enorm. Ben je op zoek naar een hovenier die voor jou een tuinhuis maakt?

Start gratis offerteaanvraag!

Met deze gratis offerteaanvraag krijg je verschillende offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Daarnaast kan je tot wel 40% op de totale kosten besparen door de offerteaanvraag.

Op deze pagina gaan we in op hoe een tuinhuis gemaakt wordt, wat de prijs is van een tuinhuis en de voordelen die een tuinhuis met zich meebrengt. Lees dus snel verder!

Hoe wordt een tuinhuis gemaakt?

Het maken van een tuinhuis is niet zomaar wat en vergt precieze vaardigheden. Als je er geen ervaring mee hebt kan dit erg lastig zijn en is het verstandiger om een hovenier in te schakelen die dit wel kan.

Een tuinhuis wordt op de volgende manier gebouwd:

  1. De fundering wordt gelegd: zonder een goede fundering kan de tuinhuis na enkele weken al wegzakken en dat zou zonde zijn. Er wordt eerst een gat gegraven van zo’n 30cm diep waar de tuinhuis komt te staan. Dit gat wordt gevuld met zand en er wordt een paal ingestoken die nog net uitsteek. Wanneer dit klaar is kan de bekisten gelegd worden en het beton vervolgens gestort worden.
  2. Het frame: de volgende stap is het frame. Er wordt een frame gemaakt waar alle wanden, ramen, deuren en dakbedekking in komt te staan.
  3. Het dak en de wanden: nadat het frame op de juiste plek gezet is kan de muur geplaatst worden. Nadat de muur goed vast zit is het tijd voor het dak om geplaats te worden.
  4. De dakbedekking: als het dak eenmaal geplaatst is kan de dakbedekking gelegd worden. Dit is namelijk voor de isolatie en de bescherming van het dak.
  5. Ramen en deuren: de laatste stap is het plaatsen van de ramen en deuren. Wanneer dit gedaan is zit het tuinhuisje in elkaar. Je kan er nu nog voor kiezen om het tuinhuisje zelf af te werken door het bijvoorbeeld te schilderen.

Wat is de prijs van een tuinhuis?

De prijs van een tuinhuis hangt veel af van het gebruikte materiaal voor de tuinhuis. Zo kan je kiezen uit hout, kunststof of metaal.

Een houten tuinhuis kost gemiddeld tussen de €700,- en €10.000,-. Voor een kunststof tuinhuis ben je tussen de €1.500,- en de €5.500,- kwijt en voor een metalen tuinhuis is dit tussen de €400,- en €3.500,-.

Kosten tuinhuis

Onderdeel

Prijs

Houten tuinhuis

€700,- tot €10.000,-

Kunststof tuinhuis

€1.500,- tot €5.500,-

Metalen tuinhuis

€400,- tot €3.500,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken van de exacte prijzen.

Voordelen van een tuinhuis

  • Een tuinhuis staat goed in bijna elke tuin
  • Een tuinhuis heeft veel verschillende gebruiksmogelijkheden, zoals opberging of zitplaats
  • Een tuinhuis zorgt ervoor dat je de ruimte in je tuin optimaal kan benutten
  • Tuinhuizen zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten
  • Met een tuinhuis verhoog je de waarde van je huis

Besparen op een tuinhuis? Vergelijk gratis offertes!

Wil je graag een tuinhuis laten bouwen? Vraag gratis offertes aan en kies de offerte eruit die het best bij jou past. Het is gratis en daarnaast volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.