Terrassen

Het terras is de verbinding van je huis met je tuin en de plek waar jij volledig tot rust kan komen wanneer je buiten bent. Het is dus een onderdeel die niet mag ontbreken bij je huis. Het aanleggen van een terras gaat niet zomaar en kan soms erg lastig zijn om het goed te doen. Het is namelijk een precies werkje. Ben je op zoek naar een hovenier die voor jou een terras kan aanleggen?

Start gratis offerteaanvraag!

Deze offerteaanvraag is helemaal gratis en levert jou verschillende offertes van bedrijven uit de buurt. Door gebruik te maken van de offerte kan je tot wel 40% op de totaalprijs besparen.

Op deze pagina vertellen we je hoe een terras wordt aangelegd en wat de prijs is voor het aanleggen van een terras. Lees dus snel verder!

Hoe wordt een terras aangelegd?

Het aanleggen van terrassen gebeurd in 5 stappen.

De stappen voor het aanleggen van een terras zijn als volgt:

  1. De voorbereiding: eerst moet het terras opgemeten geworden en vervolgens wordt er een tekening gemaakt van hoe het terras eruit moet komen te zien. Zo kan er bepaald worden hoeveel m2 aan materiaal nodig is.
  2. Materiaalkeuze: het is nu tijd voor het kiezen van het materiaal dat er gebruikt gaat worden voor het terras. Hier heb je keuze uit terrastegels, terrasklinkers of betontegels. Er zijn hier veel verschillende soorten dus denk er goed over na.
  3. De ondergrond: nu kan de ondergrond voorbereid worden. Eerst wordt er gegraven. Er moet zo’n 20 cm diep worden gegraven om een goede ondergrond voor het terras te krijgen. Als de grond uitgegraven is moet er een drainerende ondergrond gelegd worden. Deze ondergrond moet vervolgens goed aangedrukt worden. Als laatste worden paaltjes aangebracht om een goed overzicht te krijgen van het terras.
  4. Materiaal leggen: alles is gereed om de gekozen materiaal te leggen. De tegels of klinkers die door jou gekozen zijn worden nu op het voorbereide stuk grond gelegd.
  5. Afwerken: het terras is nu gelegd, maar moet nog uitgehard worden. Dit kan enkele dagen duren. Wanneer dit klaar is kunnen de voegen worden opgevuld.

Wat is de prijs van het aanleggen van terrassen?

De totale kosten van het aanleggen van een terras kosten gemiddeld tussen de €650,- en de €950,- afhankelijk van de grootte van het terras en de materialen die gebruikt worden.

Wanneer een terras wordt aangelegd betaal je voor een aantal dingen. Ten eerste betaal je voor de stratenmaken/hovenier die het terras aanlegt. Deze kost zo’n €30,- tot €60,- per uur.

Daarnaast betaal je ook nog voor het voegmateriaal, de tegels en/of klinkers en eventueel het grind. Voegmateriaal kost tussen de €50,- en €70,- per m3. De prijzen van tegels en/of klinkers kunnen erg variëren en kosten tussen de €15,- en €65,- per m2. Voor het grind betaal je tussen de €10,- en €12,- per m2

Kosten terras aanleggen

Onderdeel

Prijs

Stratenmaker/hovenier

€30,- tot €60,-

voegmateriaal

€50,- en €70,- per m3

tegels en/of klinkers

€15,- en €65,- per m2

grind

€10,- en €12,- per m2

Totale kosten

tussen de €650,- en de €950,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken van de reële prijzen.

Besparen op het aanleggen van een terras? Vergelijk gratis offertes!

Wil je graag een nieuw terras laten aanleggen? Vraag gratis offertes aan en ontvang snel offertes van bedrijven uit jouw omgeving. Het is helemaal gratis en volledig vrijblijvend. Begin snel met vergelijken!