Tuinhekken

Tuinhekken zijn vaak een belangrijk onderdeel van je tuin. Je gebruikt tuinhekken om privacy te hebben, om dieren niet te laten ontsnappen of om anderen juist buiten te houden. Een tuinhek hoort goed te passen bij de rest van de tuinafsluiting. Het moet er namelijk wel goed uitzien. Ben je opzoek naar een hovenier die tuinhekken plaatst?

Start gratis offerteaanvraag!

Door de gratis offertes aan te vragen komen er verschillende aanbiedingen bij jou in de buurt. Daarnaast kan je tot wel 40% van de kosten op de totaalprijs besparen door de offertes.

Op deze pagina haken we in op welke soorten tuinhekken er zijn, van welke materialen ze gemaakt worden en wat de kosten zijn van tuinhekken. Daarnaast beschrijven we hoe tuinhekken geplaatst worden. Lees dus snel verder!

Wat voor soorten tuinhekken zijn er?

Tuinhekken zijn er in verschillende soorten en maten. Het soort tuinhek dat je aanschaft heeft vaak te maken met de reden waarvoor je een tuinhek aanschaft.

Wil je privacy? Dan zijn hoge gesloten tuinhekken de oplossing

Wil je veiligheid? Dan zijn lage of hoge tuinhekken met punten aan de bovenkant voor jou.

Wil je dat je kinderen of huisdieren niet zomaar weg kunnen gaan? Dan zijn hoge of lage tuinhekken beide mogelijk. Je kan er dan ook zelf voor kiezen of de tuinhekken open of gesloten moeten zijn.

Het is een goed idee om eerst te bedenken waarom je een tuinhek wilt aanschaffen en op basis hiervan te kiezen wat voor soort hek het wordt. Daarna kan je je eigen smaak erop toepassen.

Van welke materialen worden tuinhekken gemaakt?

Er zijn verschillende materialen waar tuinhekken van worden gemaakt.

Dit is de lijst met materialen waar tuinhekken van gemaakt kunnen worden:

  • Houten tuinhek
  • Aluminium tuinhek
  • Kunststof tuinhek
  • Gazen tuinhek
  • IJzeren tuinhek
  • Metalen tuinhek

Wat zijn de kosten van tuinhekken?

Tuinhekken kunnen erg verschillen in kosten. Zo betaal je voor een houten tuinhek €50,- per meter en voor een gazen tuinhek €5,- per meter. Daarnaast betaal je ook nog eens voor montage kosten als je dit laat doen. Deze montage kosten variëren van €10,- tot €30,- per meter afhankelijk van het materiaal van de tuinhekken.

Kostenoverzicht tuinhekken

Onderdeel

Prijs (per meter)

Houten tuinhek

€50,-

Aluminium tuinhek

€105,-

Kunststof tuinhek

€70,-

Gazen tuinhek

€5,-

IJzeren tuinhek

€60,-

Metalen tuinhek

€80,-

Montage

€10,- tot €30,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen afwijken van de exacte prijzen.

Stappenplan voor het plaatsen van tuinhekken

  1. Het uitmeten: je begint met het uitmeten van de posities waar de schuttingplanken en palen komen te staan. Maak het gat zo diep dat de paal voor 1/3 in de grond zit.
  2. De eerste paal plaatsen: je kan nu de eerste paal tegen de muur aan plaatsen. Let op de deze paal waterpas staat.
  3. De schuttinglijn: nu kan de schuttinglijn bepaald worden. Zet een touw van de eerste paal tot waar de tweede paal moet staan.
  4. Plaatsen van de tuinhekken: nu kan je alle tuinhekken plaatsen op de afmetingen die je hebt gemeten. Doe dit met beleid.

Besparen op het plaatsen van tuinhekken? Vergelijk gratis offertes!

Wil jij ook graag tuinhekken laten plaatsen? Vraag gratis offertes aan en ontvang snel verschillende offertes en kies de beste voor jou eruit. Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs! De aanvraag is gratis en volledig vrijblijvend. Je zit nergens aan vast.