Debruyn-tuinwerken.be – Veelgestelde vragen (FAQ)
tuinaannemer Denderleeuw

Wil jij een nieuwe tuin? Schakel dan een tuinaannemer in! Een tuinaannemer voert verschillende tuinwerken uit, zoals tuinaanleg en tuinonderhoud. Wanneer je een tuinaannemer uit Denderleeuw inschakelt, ben je verzekerd van een praktische tuin die aan al jouw wensen voldoet. Tuinaannemer inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere prijsopgaven van tuinmannen bij jou uit de buurt. Vergelijk de prijzen en kies de tuinaannemer die aan jou eisen voldoet. Zo bespaar je al snel tot wel 40% op de kosten! De aanvraag is geheel vrijblijvend; je zit dus nergens aan vast.

Op deze pagina lees je alles over de werkzaamheden van een tuinaannemer en de kosten. Je leest ook specifiek over tuinaanleg en tuinonderhoud: de twee belangrijkste werkzaamheden van een tuinman.

Navigeer op deze pagina naar:

Wat kost een tuinaannemer in Denderleeuw?

Gemiddeld kost een tuinaannemer in Denderleeuw tussen de €30,- en €55,- per uur. Het uurtarief is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring van de tuinman en de specifieke werkzaamheden. In de meeste gevallen wordt er een vaste totaalprijs per m² voor de tuinwerken afgesproken. Het voordeel hiervan is dat je niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan.

Een tuinman met een uurtarief rond de €30,- voert kleine onderhoudswerkzaamheden uit in een relatief eenvoudige tuin of de tuinman heeft nog niet zoveel ervaring. Voor een tuinman met veel ervaring of grotere werkzaamheden zoals tuinaanleg, betaal je al snel €50,- per uur.

Wanneer een tuinaannemer uit Denderleeuw nog niet zoveel ervaring heeft, betekend het niet dat de tuinman niet goed is in zijn werk. De ervaring van de tuinman zegt niks over de kwaliteit van de werkzaamheden.

tuinaanleg

Tuinaanleg Denderleeuw

Tuinaanleg is één van de belangrijkste werkzaamheden van een tuinaannemer uit Denderleeuw. De tuin bepaald heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning. Tuinaanleg is geen klus die je zelf uitvoert: er zijn namelijk veel aspecten waar je rekening mee moet houden.

Onder tuinaanleg in Denderleeuw vallen veel verschillende werkzaamheden. Het aanleggen van een nieuwe tuin begint vaak met het opstellen van een tuinontwerp. Zodra het ontwerp helemaal goed is en je bent akkoord gegaan met het ontwerp en het bijhorende kostenplaatje, kan de aanleg beginnen.

De eerste stap is het verwijderden van de oude tuin. Vervolgens beginnen de grondwerken. Grondwerken vormen de basis van je tuin: denk hierbij aan egaliseren en het vormen van een basis voor de bestrating en plantenborders. Ook worden er kabels of leidingen gelegd voor verlichting of een vijver. Dan plaatst de tuinman de omheining, bijvoorbeeld een schutting of heg. Pas daarna begint de aanleg van het gazon, de beplanting en de bestrating.

Lees meer over:

Wat kost tuinaanleg in Denderleeuw?

Wat tuinaanleg in Denderleeuw kost is lastig te zeggen: de prijs hangt namelijk af van de precieze werkzaamheden die je laat uitvoeren. Iedere tuinaanleg is anders: de één wil wel een gazon, de ander niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. De prijzen zijn niet alleen afhankelijk van het soort werkzaamheden, maar ook van de materiaalkeuze.

Grondwerken kosten gemiddeld €10,- tot €15,- per m². Daarna is je tuin klaar voor het bestraten: dit kost gemiddeld €50,- tot €150,- per m². Laat jij je tuin egaliseren? Dit kost €1,- tot €3,- per m², waarna je tuin geschikt is voor het aanleggen van een gazon. Dit kost ongeveer €5,- tot €10,- per m². Voor nieuwe beplanting moet je rekening houden met een prijs van ongeveer €10,- tot €30,- per m².

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen voor tuinaanleg. Let op: dit zijn geen exacte prijzen. Deze kunnen verschillen per tuinaannemer.

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten

Uitgraven en ophogen tuin

€10,- tot €15,- per m²

Egaliseren

€1,- tot €3,- per m²

Gazon aanleggen

€5,- tot €10,- per m²

Beplanting planten

€10,- tot €30,- per m²

Bestraten

€50,- tot €150,- per m²

Schutting plaatsen

€50,- tot €150,- per meter

Verlichting

€80,- tot €100,-

Vijver

€1.000,- tot €30,000,-

Tuinhuisje

€200,- tot €10.000,-

Pergola

€800,- tot €5.000,-

Prieel

€1.000,- tot €6.000,-

Waarop letten bij tuinaanleg?

Bij het aanleggen van een nieuwe tuin zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

 • Vergunning: kijk goed naar welke werkzaamheden je laat uitvoeren en voor welke je precies een vergunning nodig hebt. Je mag namelijk niet zomaar overal een schutting, veranda of tuinhuis plaatsen. Net zoals dat je geen boom mag kappen zonder vergunning.
 • Branchevereniging: controleer of de tuinaannemer uit Denderleeuw is aangesloten bij de branchevereniging Belgische Federatie Groenvoorzieners. Wanneer de tuinman hierbij is aangesloten, weet je zeker dat de kwaliteit en klantvriendelijkheid regelmatig wordt beoordeeld.
 • Btw-tarief: wanneer je een terras laat aanleggen welke grenst aan je woning, profiteer je van een verlaagd btw-tarief. Je betaalt dan slechts 6% btw over de materiaal- en arbeidskosten. Dit geldt alleen wanneer je woning minimaal 10 jaar oud is.

tuinonderhoud

Tuinonderhoud Denderleeuw

Iedere tuin heeft onderhoud nodig. Tuinonderhoud in Denderleeuw zorgt ervoor dat je tuin er netjes en verzorgd uit ziet. Onder tuinonderhoud vallen veel diverse werkzaamheden. Welke werkzaamheden vallen er precies onder tuinonderhoud?

 • Verzorging van het gazon: denk hierbij niet alleen aan grasmaaien en kantjes steken, maar ook aan bemesten, kalk strooien en verticuteren.
 • Onderhouden van struiken en planten: voor sommige planten en struiken geldt dat deze gesnoeid moeten worden.
 • Boomverzorging: bomen vereisen iets meer aandacht dan de andere beplanting. Onder boomverzorging vallen werkzaamheden zoals snoeien, kappen en beschermen tegen plagen.
 • Onkruid verwijderen: de eeuwige ergernis: onkruid. Een tuinaannemer verwijderd onkruid niet alleen uit de tuin, maar ook tussen de bestrating vandaan.
 • Plagen bestrijden: hoewel insecten zeer welkom zijn voor je tuin, is een plaag weer te veel van het goede. Een plaag doet meer kwaad dan goed en daarom valt de bestrijding daarvan onder tuinonderhoud.
 • Reiniging van bestrating: is je bestrating groen uitgeslagen? Schakel dan een tuinman in voor het reinigen van je bestrating!

Lees meer over:

Wat kost tuinonderhoud in Denderleeuw?

Net zoals bij tuinaanleg, geldt het ook voor tuinonderhoud. Het is lastig om een exacte prijs te geven van wat tuinonderhoud in Denderleeuw precies kost. Dit hangt ook hier weer af van de werkzaamheden die de tuinaannemer uitvoert.

Gemiddeld kost een grote onderhoudsbeurt tussen de €800,- en €1.000,-. Dit is vaak nodig bij een tuin met achterstallig onderhoud. Wanneer jij je tuin regelmatig laat onderhouden, zullen de kosten lager worden.

In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde prijzen voor tuinonderhoud.

Werkzaamheden

Gemiddelde kosten

Grote onderhoudsbeurt

€800,- tot €1.000,-

Gazon maaien

€25,- tot €30,- voor 100 m²

Gazon verticuteren

€100,- tot €140,- voor 100 m²

Kantsnijden gazon

€0,50 tot €1,- per meter

Snoeien

€35,- per uur

Onkruid verwijderen

€35,- per uur

Bemesten

€35,- per uur

Boom kappen

€400,- tot €800,- per boom

Insecten en plagen bestrijden

€30,- tot €45,- per uur

Afvoeren tuinafval

€10,- tot €15,- per m³

Wanneer tuinonderhoud uitvoeren?

Het is aan te raden om je tuin meerder malen per jaar te laten onderhouden door een tuinaannemer uit Denderleeuw. Het beste is om ieder seizoen tuinonderhoud te laten uitvoeren. Hiermee voorkom je dat je tuin verwilderd voor de volgende onderhoudsbeurt, dit leidt tot hoge kosten.

Winter
De groei van de beplanting en het onkruid staat stil. Verwijder de laatste bladeren en maak je tuin klaar voor de vorst. Niet alle planten kunnen hier goed tegen, zorg dat ze goed zijn beschermd.

Lente
Maak je tuin klaar voor het buitenseizoen! Ruim de laatste tekenen van de winter op en verwijder dode planten uit de tuin en takken uit de struiken. Plant of zaai nieuwe planten en bemest de tuin goed. Na de winter heb je vaak groene aanslag op de bestrating, het is nu tijd om dit te reinigingen.

Zomer
Alles groeit en bloeit. Verwijder regelmatig onkruid en maai het gras 1-2 keer per week. Snoei planten en struiken die het nodig hebben, bijvoorbeeld rozen.

Herfst
Het najaar is de beste periode voor het verplanten van planten en struiken. Maak de tuin ook winterklaar: snoei de heggen en eventueel bomen, verzorg het gazon en ruim bladeren op.

tuinaannemers

Voor alle tuinwerken in Denderleeuw

De werkzaamheden van een tuinaannemer in Denderleeuw hebben allemaal hetzelfde doel: het opleveren van een mooie, praktische en kwalitatief goede tuin. Er is rekening gehouden met de wensen van jou, als klant, en er is gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van de vakman om tot een leefbaar resultaat te komen.

Hoewel de werkzaamheden zeer divers zijn, draait het allemaal om het aanleggen en onderhouden van tuinen. De twee belangrijkste werkzaamheden, tuinaanleg en tuinonderhoud, zijn hierboven al uitgebreid besproken.

Maar wat doet een tuinaannemer uit Denderleeuw nog meer?

 • Tuinontwerp: tuinaanleg of renovatie begint bij één ding: het ontwerp. Een tuinaannemer ontwerpt aan de hand van jouw eisen, de grootte van de tuin en zijn eigen kennis jouw tuin. Aanvullend maakt de tuinaannemer, indien gewenst, ook een beplantingsplan.
 • Tuinadvies: tuinadvies bestaat uit veel meer dan alleen het maken van een tuinontwerp. Heb je geen ontwerp nodig of heb je zelf groene vingers? Kies dan voor tuinadvies! De tuinaannemer adviseert je graag over verschillende aspecten, bijvoorbeeld beplanting. De vakman heeft kennis van giftige planten, wat de meest ideale locatie is voor de plant en hoe deze verzorgt moet worden. Je kunt daarnaast ook terecht voor advies over plaagbestrijding, tuinrenovatie, onderhoud en inrichting.
 • Tuinrenovatie: een tuinrenovatie is wat anders dan tuinaanleg. Bij een renovatie worden oude elementen behouden of vernieuwd. Bij het aanleggen van een gazon hoef je geen compleet nieuwe tuin aan te leggen. Soms kun je met een simpele tuinrenovatie de tuin van je dromen maken. Vraag de tuinaannemer uit Denderleeuw om advies!
 • Boomverzorging: het verzorgen van bomen is een vak apart. Het vereist veel specialistische kennis. Bomen blijven hierdoor langer gezond en mooi.

Recent aangevraagde offertes

Tuin ontwerp maken in Gent
Tuinaannemer inschakelen in Aalst
Nieuwe tuin aanleggen in Sint-Niklaas
Tuin renoveren in Beveren
Beplanting planten in Dendermonde
Tuin laten bestraten in Lokeren
Gazon aanleggen in Ninove
Tuin onderhouden in Evergem
Tuinwerken in Geraardsbergen
Schutting plaatsen in Oudenaarde
Tuin egaliseren in Deinze
Onkruid verwijderen in Temse

Vind de beste tuinaannemer in Denderleeuw

Op zoek naar een tuinaannemer in Denderleeuw? Vergelijk dan gratis offertes. Je ontvangt maximaal 4 offertes van tuinaannemers bij jou uit de buurt. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Je aanvraag is geheel vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes!