Schilderwerk in de tuin

Ook buiten zijn er een aantal dingen die af en toe wel een likje verf kunnen gebruiken. Dit is niet alleen zodat het er weer fris en netjes uit ziet, maar het is ook nog eens een goede manier van onderhoud.

Voordelen van buiten schilderwerk

Je kunt buiten veel schilderwerken uit laten voeren, maar waarom zou je dat eigenlijk willen? Het antwoord is heel simpel. Er zitten ontzettend veel voordelen aan het schilderen van bijvoorbeeld je kozijnen of gevel. Wat deze voordelen zijn lees je hier.

  • Gaat houtrot tegen. Wanneer je houten kozijnen, deuren of gevels schildert zorg je ervoor dat er minder kans op houtrot ontstaat.
  • Een nette look. Schilderwerk kan er ook voor zorgen dat je woning er van buiten netjes en verzorgt uitziet. Dit is niet alleen voor jezelf van belang, maar kan ook veel doen voor het aanzicht van je woning. Dit brengt ons dat ook bij het volgende punt.
  • Aanzicht. Je bezoekers zien je woning als eerste van buiten.
  • Bescherming. Hierboven werd al genoemd dat het houtrot tegen kan gaan, maar het is ook een effectieve manier om te beschermen tegen weersomstandigheden. In sommige gevallen kun je zelfs waterdichte verf aanbrengen om lekkages tegen te gaan.

Werkzaamheden van een buitenschilder

We weten ondertussen precies waarom het zo belangrijk is om ook buiten schilderwerk uit te voeren, maar wat valt er allemaal onder buitenschilderwerk? In het onderstaande schema wordt dit allemaal uitgebreid uitgelegd.

 

Kozijnen, deuren en dakkapellen 

Een aantal onderdelen die geschilderd kunnen worden zijn de kozijnen, deuren en dakkapellen. Vooral wanneer deze voorwerpen van hout gemaakt zijn is dit erg belangrijk. Het schilderen van deuren en kozijnen moet trouwens zowel buiten als binnen gedaan worden.

Muren en gevel

Het schilderen van de muur is waarschijnlijk iets wat je niet vaak hoort, en toch is het een leuke, en vaak effectieve, manier om je muur te onderhouden. Hetzelfde geldt voor de gevel. Wanneer je last hebt van doorslaand vocht kun je waterdichte verf gebruiken. Onthou wel dat je niet alle verf hiervoor kan gebruiken.

Schuttingen en tuinhuisjes

Ook schuttingen en tuinhuisjes zijn vaak gemaakt van hout waardoor het schilderen van belang kan zijn. Maar daarnaast is het ook gewoonweg netjes en mooi om dit af en toe opnieuw te laten schilderen. Ze krijgen namelijk veel te verduren met de verschillende weersomstandigheden.

Dakgoten 

Het schilderen van dakgoten is niet iets wat je vaak hoort, en toch kan het heel effectief zijn. Wel moet je hierbij kijken naar het materiaal van je dakgoot. Het schilderen van een zinken dakgoot heeft namelijk geen zin. Wel is het een leuke manier om een geheel te creëren.