Tuininterieur schilderen: de mogelijkheden

Tuininterieur schilderen mogelijkheden

Heb je een tuinhuisje, veranda of ander overkapping die je graag een nieuw kleurtje wilt geven? Nou dat kan! Het schilderen van je tuininterieur bied vele mogelijkheden. Er zijn veel stijlen die je kan gaan gebruiken als je het tuininterieur wilt gaan schilderen. Heb je geen inspiratie en wil dit wel? Lees dan vooral verder! Op deze pagina geven we jou mogelijkheden voor het schilderen van je tuininterieur.

Maak het hout opvallend

In de meeste gevallen wordt hout wit, zwart of bruin geschilderd wanneer men het een kleurtje wil geven. Het is nu juist een trend om je hout een opvallende kleur te geven. Zo zorg je voor een uniek beeld van je tuinomgeving.

Natuurlijk meubilair

Als je meubels in je tuinhuisje hebt staan of onder andere overkappingen die geverfd kunnen worden, dan kan je dit een natuurlijke kleur geven. Denk hierbij aan een aardse of groene tint. Zo wordt je interieur nog passender bij je tuin.

één kleur en veel tinten

Als je nog op zoek bent naar een goed idee voor de muren van je tuininterieur, dan kan dit een leuke voor je zijn. Het gaat er om dat je één kleur uitkiest die je op alle muren toepast. Alleen je gebruikt wel verschillende tinten van die ene kleur om zo wat diversiteit te creëren. Hoe je dit wilt toepassen is helemaal aan je zelf. Je kunt één tint per muur gebruiken, maar ook verschillende tinten op één muur schilderen.

Elke muur een andere kleur

Dit is eigenlijk gewoon als hoe het er staat. Hier kies je voor elke muur die je gebruikt een andere kleur die je die muur gaat geven. Het is hier niet de bedoeling dat je verschillende tinten van een kleur gebruikt maar juist één tint per kleur per muur.

Een duurzame tuin

Tegenwoordig is het helemaal in om duurzaam te zijn. Het hebben van een tuin waar je je eigen fruit of groenten groeit is ook duurzaam. Maar er zijn meer manieren die duurzaam zijn, ook al is de impact klein. Je wilt hier gebruik maken van een duurzame en ecologisch verantwoorde verfsoort. Daarnaast gebruik je groentinten in je verf om duurzaamheid uit te stralen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van schilderen? Lees hier alles over schilderwerken.